Archive for Ožujak 2015.

Prijevremeni izbori u Novom Marofu

09/03/2015

Izbori u Sudovcu

U nedjelju, 08.03.2015. g. održani su prijevremeni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće grada Novog Marofa. U drugi krug za gradonačelnika ide HDZ-ov kandidat Siniša Jenkač i kandidat reformista Darko Hrenić. U gradskom vijeću većinu je osvojila HDZ-ova koalicija s 9 vijećnika. Mještani naselja Sudovec jasno su rekli da žele pobjedu HDZ-a i bez obzira na HNS-ov projekt izgradnje ceste Sudovec – Vukšinec, odluke su već prije donijete, a i Jenkačeve ribice bile su pun pogodak za ovo korizmeno vrijeme. Šalu na stranu, Kruno Antolić(HSS)-kandidat na listi HDZ-ove koalicije (mjesto br.10) – koji je novo lice u politici, a društveno aktivan i sposoban, na jedrima dobrog izbornog rezultata preuzeo je i veliku odgovornost pred biračima Sudovca. No, pričekajmo još drugi krug izbora za gradonačelnika, u kojem se kreče od nule, a u politici je sve moguće… (T.Z.)

Nakon drugog kruga veličanstvenu pobjedu odnio je Siniša Jenkač kojem ovim putem čestitamo na mjestu gradonačelnika Novog Marofa!

 

 

Početak radova na županijskoj cesti Sudovec – Vukšinec

05/03/2015

Ovih je dana započela modernizacija županijske ceste  Sudovec – Vukšinec, dužine 1500m, širine 5m, u vrijednosti od oko 625.000,00 kuna. S obzirom da u Gradu nema formirane političke vlasti, jer nam tek slijede izbori, sve je dogovoreno između Mjesnog odbora Sudovec i Varaždinske Županije. Cestu u cijelosti financira Varaždinska županija, odnosno ŽUC, što je pokazatelj da se želi ulagati i na rubne dijelove županije. Ovim putem zahvaljujemo se županu Predragu Štromaru, ravnatelju ŽUC-a Tomislavu Osonjačkom, predsjedniku upravnog vijeća ŽUC-a Roniju Koščaku. Zahvaljujemo se i na velikoj podršci gradske organizacije HNS-a grada N.Marofa, kao i angažmanu načelnika općine G. Rijeka Darku Fištroviću što je dalo i dodatnu težinu važnosti ovom projektu. Rekli bismo da se sve idealno poklopilo, a osnovni preduvjet je bilo zajedništvo i želja da se projekt realizira. Dosadašnja neasfaltirana cesta bila je vidljiva granica koja je razdvajala ove dvije županije, a sada će nas kao moderna prometnica spajati. (T.Z.)