Archive for Studeni 2012.

Članak o Sudovcu u Varaždinskim vijestima

27/11/2012

Stihovima Željka Zidarića i slikom Sudovca započeto je viđenje Martina Lukavečkog o Sudovcu u članku pod nazivom Put putujem. Martin je putovao kroz Sudovec, razgovarao i slikao. Predstavio je dio naše povijesti, znamenitosti i život mještana, što možete ovaj tjedan pročitati u Varaždinskim vijestima (Varaždincu) broj 3543. U ime mještana pismeno smo se zahvalili uredniku Varaždinca i g. Martinu.(T.Z.) Link Varaždinec: http://varazdinske-vijesti.hr/online/Main.php?MagID=1&MagNo=1

Izgradnja nogostupa u Sudovcu

24/11/2012

U tijeku je završetak prve faze izgradnje nogostupa uz državnu cestu kroz naselje Sudovec. U drugoj fazi očekujemo izgradnju nogostupa prema malom nogometnom igralištu sa dva autobusna ugibališta kako su nam priopćili u Hrvatskim cestama, a naše su želje i kroz Mali Sudovec. Također je u izradi projekt izgradnje nogostupa i rekonstrukcije županijske ceste od Monija prema Domu i po Zelinskoj ulici za što su već napravljena potrebna snimanja kako bi na proljeće krenuli radovi. Želja nam je što ljepši Sudovec i sigurnost pješaka, jer Sudovec se nalazi na raskrižju putova, te kao takav prometno je središte na ovom prostoru. (više slika u galeriji slika) (T.Z.)

Kipišće – Brankova bajta

22/11/2012

Što je sjajnije i vrednije od zlata u današnje doba? Na to pitanje odgovorio nam je Branko Zidarić iz Sudovca. Svojom je bajtom i ribnjakom u šumi na Kipišću napravio Raj za sebe i svoju obitelj. Ljepota ovoga kraja za sada je neiskorišteni turistički potencijal, za koji bi mnogi odvojili podosta novaca kako bi uživali u miru i bogatstvu prirode. Od izlaza s autoceste u Novom Marofu ovo mjesto je udaljeno svega 4 km, što znači pola sata iz Zagreba i 5 min svakom turistu koji ljeti ide na more. Jedino je pitanje da li smo mi to spremni podijeliti s drugima…(T.Z.)

Sudovečko raskrižje

19/11/2012

Danas je na sudovečkom raskrižju svima nam dobro poznati Monny – caffe bar i dućan. Prije više od 100 godina, samo s druge strane ceste krčmu, dućan i mesnicu vodio je Andro Rački (vidi slike gore). To mjesto uvijek je bilo prometno središte, još od doba Rimljana, a i danas se može vidjeti sačuvani dio rimske ceste na Kipišću koja je prolazila kroz Sudovec. Nekad su raskrižje krasile dvije lipe, između kojih je bilo postavljeno zvono koje je, u podne, i po potrebi,  zvonio sam Andro Rački…(T.Z.) …više slika na stranici Sudovec nekada.

ŠRD Sudovec – stolni tenis

18/11/2012

18.11.2012. u nedjelju odigrana je napeta utakmica protiv  prvoplasiranog tima PATAK, u kojoj su naši dečki uspjeli pobijediti 3:2. Za ŠRD Sudovec dva boda osvojio je pobjedama Mario Lacković, dok je treći bod osvojen u parovima –  M. Lacković i M. Sokač. Bravo dečki!

ŠRD Sudovec – Stolni tenis

16/11/2012

 STOLNI TENIS – u 7. i 8. kolu“ Vz pong Amaterske lige 2012“ ŠRD Sudovec je ostvario dvije vrlo važne pobjede. U 7. kolu ekipa ŠRD Sudovec u sastavu M. Sokač i M. Lacković bez većih poteškoća savladala ekipu POS ukupnim rezultatom 5:0. U 8. kolu ekipa ŠRD Sudovec je sa istim sastavom pobjedila ŠRU Sudovčinu rezultatom od 4:1. Otvaranje susreta i nije bilo bajno, M. Lacković doživio je 1. poraz u ligi, no M. Sokač nas vraća u igru dvijema pobjedama, da bi M.L povisio na 3:1, te u parovima dečki povećavaju na 4:1. Ovom pobjedom ŠRD Sudovec je osigurao kolo prije kraja razigravanje sa grupom A. U posljednjem kolu 18.11 sa početkom u 11:30 očekuje nas derbi kola protiv prvoplasiranog tima u skupini.
TABLICA – GRUPA B:
01. PATAK 35
02. ŠRD SUDOVEC 30
03. ŠRU SUDOVČINA 26
04. INFO-TEL 24
05. SPIN 22
06. BANFICA 2012 22
07. NERAZZURRI 19
08. POS 11
09. GFV 11
10. RECREATIVO 0
– tekst kopiran sa facebook stranice ŠRD-a Sudovec.

Svaka čast dečki, samo tak nastavite!