Archive for Veljača 2012.

47. IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SUDOVEC

28/02/2012


U subotu 25. 02. 2012. godine održana je 47. Izvještajna skupština DVD-a Sudovec. Na Skupštini sudjelovalo je preko 90 članova DVD-a Sudovec. Od gostiju čast nam je bio po prvi puta ugostiti u Sudovcu novoizabranu predsjednicu Gradskog vijeća našega Grada gđu. Dragu Bitar koja nam se obratila s prigodnim govorom, a zapovjednik Vatrogasne zajednice Novog Marofa ugodno je iznenadio DVD Sudovec korisnim poklonom i navijestio novi kombi za ovu, a najkasnije iduću godinu. Uz riječi pozdrava predstavnika susjednih DVD-ova svima se obratio osnivač DVD-a Sudovec, počasni predsjednik g.Stjepan Nakani. Predsjednik VMO Sudovec zaželio još bolju suradnju s DVD-om Sudovec i pokaznu vježbu na novom hidrantu. Predsjednik DVD-a Sudovec g. Zvonko Štriga bio je vidno zadovoljan, jer je vodstvo DVD-a Sudovec profesionalno odradilo sjednicu sa vrlo iscrpnim izvješćima. Uz prigodan domjenak i vrhunsku muziku fešta je trajala dugo u noć… slikice još čekamo! (T.Z.)

Stihoklepci

23/02/2012

Na stranici „Stihoklepci“ možete pročitati nova djela koja ekskluzivno objavljujemo samo za sve ljubitelje dobrih stihova. Za sada su objavljena djela gospodina Ivana Rogelja koja možete pročitati samo na Sudovec info, a objavit ćemo ih još.

Pozivamo sve Vas koji pišete stihove da nas kontaktirate i rado ćemo ih objaviti!  (T.Z.)

IZBORI ZA MJESNI ODBOR SUDOVEC

21/02/2012

S malim zakašnjenjem obavještavamo Vas da su izbori za Mjesni odbor Sudovec protekli mirno i uredno. Politička utakmica odigrala se između liste HDZ-a i liste HNS-a, od kojih je lista HDZ-a osvojila 50 glasova, a lista HNS-a 74 glasa, te sa 3 nevažeća konstatiramo da je izašao relativno malen broj glasača.

Dok to sve zbrojimo imamo novi Mjesni odbor Sudovec:

1. Tomica Zidarić – predsjednik (HNS)

2. Dražen Đurđević (HNS)

3. Mario Antolić (HNS)

4. Tomislav Zidarić (HNS)

5. Krešo Kos (HDZ)

6. Slavko Zidarić (HDZ)

7. Josip Zidarić (HDZ)

Nakon 1. sjednice VMO Sudovec imamo i nova zaduženja unutar vijeća kako bi informacija i realizacija bila što brža i uspješnija, tako da su: 1. Dražen Đurđević – vijećnik zadužen za bolje funkcioniranje vodovoda (u realizaciji osnivanje Odbora za vodovod), 2. Mario Antolić- vijećnik zadužen za modernizaciju cesta, putova i ul. rasvjetu, te 3. Tomislav Zidarić – vijećnik zadužen za Objekte od zajedničkog društvenog interesa (što uključuje Društveni dom, igrališta i održavanje javnih zelenih površina).

S obzirom da bi za sve ovo jednostavnije bilo raspisati natječaj i platiti ljude koji će se brinuti za sve navedeno,ali to nije baš tako jednostavno. Sredstva za održavanje Društvenog doma, javnih površina, pa i u našem slučaju vodovoda su sredstva komunalne naknade. Kad bismo sve to platiti bilo bi nam potrebno samo za održavanje javnih zelenih površina oko 25.000,00 kn, a za prošlu godinu prikupljeno je oko 20.000,00 kuna komunalne.

Stoga je potrebno nešto i besplatno odraditi, zato je istaknutim vijećnicima za gore navedena zaduženja potrebno barem 5 ljudi za svaki tim kako bi stvari mogle funkcionirati sa minimalnim sredstvima… znači ili ćemo platiti nekoga tko će se za to brinuti, ili ćemo sami održavati uz minimalna sredstva ili ćemo sve zapustiti.

Nadamo se da Sudovec ima snage i želje za sebe nešto odraditi, pa Vas pozivamo da se javite kako bi timovi bili što brojniji i što bolji, a to može biti samo uz Vašu dobru volju! (T.Z.)