Archive for Svibanj 2011.

Uređenje javnog dijela zelenih površina

14/05/2011

U Sudovcu imamo nekoliko javnih površina koje je potrebno uređivati. Kako imamo dosta dobrovoljaca koji su spremni svoje vrijeme potrošiti na uređenje istih Grad je uz već postojeću kosilicu odobrio i novu „flaksericu“ koja će vjerno služiti svrsi. Mladi Sudovca svakodnevno dokazuju da žele uljepšati i poboljšati svoje mjesto življenja, te najavljuju nove ljetne akcije uz koje bi se i Grad trebao financijski prilagoditi bez vječnog jauka o krizi…jer uz novootvorene objekte s područja grada koji vrijede više milijuna naših novaca, ostajemo u vjeri da će se do kraja ljeta poboljšati i odnos Grada prema Sudovcu.

Uređenje poljskih putova

14/05/2011

Prije dvije godine započeto je uređenje poljskih putova na području naselja Sudovec i ovih je dana pri završetku uređenja svih 11 kilometara. Povjerenstvo za uređenje putova koje je odabrano ispred Mjesnog odbora Sudovec su: Zdenko Hrg – predsjednik, Krešo Kos – član i Josip Antolić – član, na terenu su utvrdili što sve treba urediti i koliko je zapune potrebno za pojedine putove – ukupno 1000 tona što je i odobreno od strane grada N. Marof. Uređenje putova pripalo je GTP-u Sudovec, a povjerenstvo će ovih dana utvrditi da li je sve uređeno prema dogovoru kako bi se zaključio posao. Ako netko ima bilo kakvih primjedbi javite se predsjedniku povjerenstva.

Sadnja vinove loze

03/05/2011

Uz buduću vinsku cestu Oštri Vrh iznad Sudovca svakodnevno se događaju razne aktivnosti i divna druženja. Na jedno takvo gostovali smo i zabilježili nekoliko detalja prilikom sadnje novog vinograda. Podizanje i sadnja iziskuju znatna ulaganja, pa se svaka greška skupo i dugo plaća. Zato treba obaviti sve propisane mjere, od dobro iskopanih jama, pa do dobrog zalijevanja grla. U vinogradu Vlade Zidarića sadnja se uz pečenje janjetine odvijala znatno brže i kvalitetnije, jer su se te dvije razine podizanja vinograda morale poklopiti, pa su pečenje i sadnja završili istovremeno. Oštri Vrh je zanimljiva destinacija o čemu ćemo Vas u budućnosti više informirati. (T.Z.)